MEKSİKA Gezisi - NESCAFÉ ile keşfet!



Hepinize merhaba, geçtiğimiz haftalarda Nescafe ile mükemmel bir Meksika çıkarması yaptık.

Kahvenin #ÇekirdektenFincana yolculuğunu #BiNESCAFEilekeşfet’tiğimiz Meksika’nın değişik bölgelerini mükemmel bir ekip ile gezdik tozduk ve ülkeye geri döndük.

 #ÇekirdektenFincana kahvenin hikayesini sürerken bir taraftan da Meksika'nın altını üstüne getirdik dersem tam da yeridir.

Bu hikayeyi sadece bir post ile geçiştirmek istemiyorum bu yüzden de yola çıktığımız andan gün ve gün size fotoğraflarla, sosyal medya paylaşımlarımla burada size yansıtmaya çalışacağım. 
Hadi o zaman benimle güzel bir keşfe çıkın!




Meksika bu heyecanım büyük günler öncesinden...


Onur Erol (@onurollstyle)'in paylaştığı bir gönderi ()

Onur Erol (@onurollstyle)'in paylaştığı bir gönderi ()

24 saatliklik yolculuğumuza başlamadan önce!


Onur Erol (@onurollstyle)'in paylaştığı bir gönderi ()

İlk durağımız Frankfurt! Daha çok yolumuz var ve biraz enerji depolalamak şart.
,



Tam 24 saat süren yolculuk sonrasında Meksika'dayız!



Otelimiz Four Season Mexico city!





Yanımıza Kahvelerimizi de alıp Meksikayı keşfetmeye hazırız!
İlk durak Teotihuacán!


Bir önceki postumda bahsetmiş olduğum gibi dün Mexico City'ye 50Km mesafe uzaklıkta bulunan ve UNESCO dünya mirası listesinde, orta Amerika'nın en etkin kültürüne sahip olan Teotihuacan'daydık. Kimler tarafından kurulduğu ve niçin aniden terkedildiği halen bilinmiyor. 20. Yüzyıldaki bulgular, buradaki Aztek kültüründen önce Toltekler gibi daha ileri kültürlerin var olduğu ortaya konulmuştur. Kente “Teotihuacan” adı kenti terkedilmiş haliyle bulan Aztekler tarafından verilmiş olup,, “insanların ilahlar haline geldikleri yer” anlamına gelmektedir. Kentin ilk kurucularının kimler olduğu bilinmemekle birlikte, kentte sonradan Zapotekler ve Mistekler gibi Maya topluluklarının da yaşamış olduğu ve son kazılarda anlaşılmıştır. Şehrin en kalabalık döneminde 200 bin kişi yaşamış olup milattan sonra 6 binli yıllarda nedeni bilinmeyen bir şekilde kent terk edilmiştir. 30 kilometrelik alan kaplayan Teotihuacan şehri bir uçtan diğer uca kesen bir yola sahiptir. Ölüler yolu olarak bilinen bu yolun bir ucunda Güneş Piramidi diğer ucunda ise arkamda gördüğünüz Ay Piramidi yer almaktadır. PH: @frenchos #onurollstyleontheway #biNESCAFEilekeşfet
Onur Erol (@onurollstyle)'in paylaştığı bir gönderi ()








Ve öğle yemeği zamanı!
Her zaman söylemişimdir, hikayesi ve yaşanmışlığı olan yerler keşfedince / öğrenince bir o kadar mutlu oluyorum. Meksika gezimizin ilk günlerinde öğlen yemeğimizi yediğimiz Cafe Tacuba'da işte böyle bir yerdi. . . Tarihi 1900 yıllara dayanıyor. 2. dünya savaşı sırasında hastane olarak kullanılan mekan bugün gerek yemekleri gerek ise ambiyansı ile Mexico City'nin en popüler yeme içme mekanlarının başında geliyor. Muhteşem yemeklerinin yanısıra geçmişin yansımasını mekanın her köşesinde hissedebiliyorsunuz. Mekan içerinde duvar süslemeleri, Meyrem Ana ve İsa heykel ve figürleri hemen hemen köşede karşınıza çıkıyor. Tüm bunların yanısıra servis yapan kadın garsonlar ise geçmiş dönemin hemşire kıyafetlerini giyiyor olmasıdan da gerçekten çok etkilendim. #BiNESCAFEilekeşfet #onurollstyleontheway
Onur Erol (@onurollstyle)'in paylaştığı bir gönderi ()




Yemek sonrası şehir turumuza devam..






Bizim Meksika'da ilk günümüz böyleydi...  Merak edenler olursa Meksika ile alakalı vlog youtube hesabımda yerini çoktan aldı bile!  izlemek isteyenler için onu da burada paylaşıyorum. Bir sonraki Meksika postunda görüşmek üzere :))


0 YORUM