Bayrak | Tiyatro

 
Merhabalar yeniden,
Bugün sizlere uzun zamandır izlediğim en etkileyici ve sürprizlerle dolu tiyatro eserini tanıtmaya çalışacağım. 
Oyunun adı Bayrak, Devlet tiyatrolarının sahnelerinde izleyicileriyle buluşuyor. Başarılı tiyatro sanatçıların performanslarıyla daha da etkileyici hale gelen oyunu Devlet tiyatrolarının sahnelerinde bulabilirsiniz. Her oyun 13 gün sonrasına kadar bilet alımına açık. 
Takip edip,size uygun salondan temin edebilirsiniz.
Oyunun konusuna gelecek olursak sizlere çok fazla ipucu vermeden aktarmaya çalışacağım.Bir dizi trajik olaylarla bir ailenin çöküşünü,aile ve ilişkilere bakış açılarını,iletişimsizliği,şiddet olgusunu bizlere sıra dışı bir oyun kurgusuyla aktarmaya çalışıyor Bayrak...Bilinen bayrak ile de eserin hiçbir ilgisi yok ...
Her şey apaçık gibi görünürken, 2.perdeden itibaren ilerleyen olaylarla ulaşılan gerçekler seyircileri hayretler içinde bırakıyor. Usta bir polisiye tadında kurgulanmış eser, zaman zaman yükselen temposuyla kalp atışlarımızı hızlandırıyor. Işıkların yerli yerinde kullanılmasıyla daha da etkileyici bir atmosfer oluşturulmak hedeflenmiş. Bizi geçmişe götürme yoluna ışıkların rengini değiştirerek ulaşmaları, son ana dek gerçeğe ulaşamadan oyunu merakla izlememize sebep oluyor.

Oyunun can alıcı noktalarında sorulan sorularla oyuncuların yerine kendinizi koyuyor ve aynı soruları kendinize sorarak, ben ne yapardım acaba diye kendinizi sorgulamadan duramıyorsunuz.

Eserde en çok abi rolündeki Murat Sarı'nın performansından etkilendim. Yılların usta tiyatrocusu Ali İpin de elbette etkileyici bir performans sunuyor. Aşık rolündeki Can Albayrak'ın rolü kısa da olsa göz doldurucuydu. Bayrak oyununu beğenmeme neden olan temel unsur konusu, kurgusu ve sürekli merak duygumuzu diri tutmasıydı.

Kullanılan kostümler özel kostümler değildi ve işlenen konuya uygun,sıradan giysilerdi. Belki abinin yaşam biçimine bağlı olarak giysileri, görünüşü biraz daha dağınık ve kirli olabilirdi. Aynı şekilde zaman ilerledikçe evin oğlu ve ailesi rolündekilerin de giysileri ve görünüşleri de dağılmış hale gelebilirdi, böylelikle daha etkileyici kılınabilirdi.

Bir bütün olarak bakarsak,kesinlikle oyunu görün derim. Hem eğlenceli zaman geçireceksiniz,hem de oyundaki değer yargılarını kendinizce tekrar tekrar düşünmeden edemeyeceksiniz.
Feyza



OYUNCULAR
Baba   :Ali İPİN
Anne   :Gönen AYKAÇ
Adam   :Can ŞIKYILDIZ
Kadın   :Zeynep KIZILTAN
Abi       :Murat SARI
Aşık      :Can ALBAYRAK
Haber    :Emir ÜSTÜNDAĞ


0 YORUM