2015/16 Erkek Moda Trendleri



Son Erkek Moda Trendleri: Sonbahar Kış 2015-2016

Herkese merhaba,
Bizler, hala yaz tatilini uzatma yolları arayıp uzunca geçen tatil sedromu içinde rahat kombinleri tercih ederken, Londa, Paris ve Milono çoktan 2016 Erkek trendlerini belirledi bile...

Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen erkek moda haftalarında 2015-16 Sonbahar / Kış trenlerini sizin için ele aldım. Bakalım önümüzdeki sezonda modayı takip eden beyleri nasıl göreceğiz konusunda size birkaç önemli ipucu vermek için buradayım.  önüzdeki sezon ve yıl bolca göreceğimiz 7 önemli trendi sizin için burada ele aldım. 
Keyifle okumanız dileğiyle...


Prada - Pelayo Diaz

Dolce&Gabbana 


1. Desenli Gömlek 
 sonbahar kendini hissettirmeye başladığında gömlek şüphesiz bu mevsim geçişinin en önemli parçalarından biri oluyor.

Önümüzdeki sezonda özellikle gömlekleri sadeliğin yanı sıra daha desenli göreceğiz. Cesur geometrik baskılar, bol floral baskılar, doğa esintiler, organik veya mimari desenler gibi daha sıra dışı göreceğimiz kesin.


Corneliani
Neil Barret

























2. Kısa Paçalar

Son iki sezondur benimde sıkça uyguladım bir akım sonunda tüm modayı ele geçirecek durumda olduğunu sizlere söylemeliyim. Özellikle İtalya’nın meşhur erkek giyim fuarı olan Pitti Uomo ve Milano sokak modasında sıkça rastladığımız kısa paçalar önümüzdeki sonbahar kış trendleri arasında çoktan yer aldı. Hatta ufak bir hatırlatma bu model bir pantalon kullanacaksanız muhakkak 2 cm kıvırmayı unutmamakta fayda var.

Gucci
Gucci
























                                                                                          
3. Kısa T-Shirt ve Ceketler

Erkek modası kadın moda akımına paralel bir orantıda ilerlemeye devam ettiği yıllarda önceden kalıplaşmış olan bir takıp trend anlayışları yerini daha yenilikçi ve sıra dışı erkeklere bırakır oldu.

Yıllardır alışık olduğumuz pantolon içine gömlek sokuşturulması atık bir tarih olacak gibi...

Özellikle 2016 yılında t-shirt, gömlek ve ceket boylarında fark edilir bir kısalma yaşayacağız.

Paris, Milano ve Londra moda haftalarında hatta ülkemizdeki tasarımcılarımızın bir çoğu bile şimdiden gömlekleri bel hizasına getirdiğinin ipucunu size vermek isterim.

Trussardi
Diesel


























4. Rahat Pantolonlar

Özellikle erkeklerin en büyük sorunu olan kalın kumaş pantolonlar artık tarih oluyor gibi....

İnce kumaşlardan ve özellikle kırışmayan ve ütü gerektirmeyen pantolonlar bu yıl ki son erkek moda trendleri arasında...

Özellikle gündelik hayatta taşıması ve yürümesi rahat olan hatta çok sıkmayan bol dökümlü pantolonlar sonunda gündeme düşmesi, benim kadar herkesi sevindirdiğini sanıyorum.

Prada
Etro


























5. Kamuflaj

Askeri ya da kamuflaj baskı her yıl kendini gösterdiğini artık hepimiz biliyoruz.

Bu moda akımı kendimizi bildiğimiz süreç içerisinde varlığını sürdürmeye devam ederken Bu yıl, bu ceket veya kargo pantolon sınırlı olacak değil. Bu sezon daha yaratıcı olarak karşımıza çıkan kamuflajları spor kıyafetler ceket ve özellikle sırt çantaları da göreceğiz.

Hatta bir Dior modeli gömlekte rastalaya bileceğimizi bu askeri desenlere şimdiden kendinizi alıştırsanız iyi olur.


Missoni
Missoni

6. Karışık Desenler

Benim en favorim olan şüphesiz bir sürrealist eser gibi taşınan kıyafetlerdir sanırsam. Katı ve birbirine karışık desenlerden oluşan kombinler önümüzdeki koca bir senenin parçası olmayı gerçekten hak ediyor. Özellikle kalıplaşmış erkek stiline inat son derece renkli kombinler 2016 erkeğini ortaya koyacak gibi... 

Eğer siz de yeterince cesursanız bu sezon farklı desenlerden oluşan kombinlerinizi bir birine karıştırın.

Ortaya çıkacak sonuç ilk başta yadırganacak olsa bile bu son derece sıra dışı ve moda dergilerinden çıkmış gibi görünmenize sebep olabilir.


Prada
Prada

























7. Her Zaman Asil

Özellikle gündelik hayatımda vazgeçemediğim tek renktir siyah!

Bir erkeğin ister tarzı olsun ister olmasın siyah kombiler her zaman elegan gösterdiği kanısındayım.

Bu yılda özellikle Acne ve Prada gibi önemli markaların çıkış noktası olan siyah her daim günü kurtarma ve şık görünmek için yardımcınız olabilir!

0 YORUM