Mevsimlerden kış...



Bir çok erkek için zorlu bir süreçtir sonbahar ve kış yazdan kalma rahatlık tüm dengelerini altüst eder.  Bir erkeğin öyle saatlerce ne giyeceğim derdi kadın gibi değildir!
Üstüne geçireceği birşeyler olsun biraz da iyi gözüksün yeter de artar bile…. 
Sorsanız ben model miyim der geçer belki de!
Ayna karşısında geçirilen en fazla zaman 10 dakikanın altında o da traş olacaksa eğer. Bu yüzden bir çoğu aynaya bile bakmaz gün boyu, işin özü bir çok erkek için nasıl göründüğünün pek bir önemi yoktur. Gözleri kapalı olsa dahi bulacağı bir kaç şeyi üstüne geçirip evden çıkması maksimum 20 dakikayı aşmaz.
Ama bir kesim var ki onlar için modayı takip etmek, yeni stilleri keşfetmek özellikle son yılların trendi haline gelen sosyal medya kullanımı ile bir şeyler değişir hale geldi..
Günümüz erkeği belki bir kadından daha özenli ve dikkatle seçerken kıyafetlerini adeta sinir bozucu hale de bürünmedi değil!
Sokakta bir karnaval varmış gibi birbirinden şık outfitler gezinmeye başlarken kendimizi bazen Türkiye’de değil de Milano veya Paris’in orta yerinde hissediyor olmuyo değiliz.
Yazın miskinliği, sonbaharın ani şaşırtıcı hava şartları ve işe dönüş ister istemez ne giyeceğim sorusunu sordurmaya başlattı bahsettiğim ikici kesim için.
Bu durumda işler tabii ki değişti;
Toplantıda ne giyeceğim?
Özel bir kadın ile ilk buluşma?
Barda geçirilecek zaman?
Hafta sonu rahatlığı?
Gibi sorular sıkça sorululur oldu..!
Hal böyle olunca atkısı, beresi, kabanı, montu, eldiveni, beresi derken bir sürü detay ve kargaşa içinde olmamakta mümkün deği!.
Evet kış geldi! 
Ey erkek milleti o kadar korkmaya gerek yok belkide bir kaç ufak detay, iyi ve özenle seçilmiş renkler ve kombinlerle belkide bu kışın en önemli adamı sen olacaksın.
İşte size 2015/16 kış sezonu için oluşturacağınız kombinlere yardımcı olacak renkler!


Bu sezon hangi renk ön planda bu renkleri nelerle tercih etmeniz lazım bunları sizin için ele aldım ve mümkün olfuğunca açıklayıcı bir şekilde yazmaya çalıştım. 

Keyifli okumalar, 



PINK BOY
2014 yılından bugüne erkek renklerinden en baskın olanıdır toz leylak ve pembe! Bu olağanüstü renkler özellikle kış için biçilmiş kaftan desem tam yeridir.  Bu renkleri kullanacağınız bir çok alternatifiniz var. Gömlek, kazak, veya ufak detaylar içinceki bir çorabınız belkide… ama başka bir notu da eklemek isterim bu renklerden herhangi birini tercih edecekseniz muhakkak  içine gri birşey ile kombinlemeyi unutmayın.






SAFRAN SARISI
Her sezonun hiç değişmeyen kuralı ve en zengin gösteren renk tonlarından biridir belkide camel, safran veye hardal!
 Ayakkabıdan çantaya, deri ceketten, monta kadar bulabileceğiniz herşey mevcut hemen hemen herşey ile kullanacağınız bu tonları ben sizin yerinizde olsam blue jean ile kombinleyip hafta sonu ne giyerim derdime son verirdim.




CAM GÖBEĞİ
Son moda akımında  doymuş en bariz renk tonlarının biridir cam göbeği… Özellikle tercih edeceğiniz kadife bir ceket ile son derece şık bir duruş yakalayacağınız bu rengi bir çok mat renk ile kombinlmeniz de mümkün.

  

SİS ETKİSİ
2015/16 kış sezonunda özellikle yeşil-gri yeni yeni gelişmekte olan renklerinden. Yoğun sisli günlerde mevsim tonuna ayak uydurcasına tercih edeceğiniz bu tonlar hem size doğa ile bütünleştirip bir bütünlük sağlayabilirsiniz.

Peki yeşil-gri de neleri tercih ederim diye soracak olursanız cevaplar şu şekilde… yün hırka, ceket veya bere, kadife veya kalın örme kumaştan bir blazer sizin bu sisli havada bir o kadar iyi görünmenizi sağlayabilir.


DERİN DUYGULAR
Evet her sezonun rengi şüphesiz bu her güne her moda ayak uyduran renk siyah!
 Özellikle kış aylarında tercih edilmesini tavsiye ettiğim bu rengi günün her saati kullanın diyemeyeceğim! Özellikle akşam yemeği, bir iş toplantısı veya ilk buluşmada karizmatik son derece elegan görünmek isterseniz gömlek, triko veya italyan kesimi bir takım içinde harika görünmeniz mümkün!


 VİŞNE ÇÜRÜĞÜ

Kahverengiler artık rafların en üstlerinde yerlerini alırken yeni trendlerde özellikle karşımıza çıkan renklerden vişne çürüğü, bordo ve tonları şüphesiz!

 Deri ceket, kazak , gömlek veya bir takım elbise terciğinizde bu renkleri kullanmaktan sakın çekinmeyin. Sizi hem stil sahibi hem de son derece şık göstereceğinden emin olabilirsiniz.


BUZLAR PRENSİ
Bir erkek için en kolay renklerden biri ne diye soracak olsalar bu şüphesiz mavi olcağını herkes bilir. Fakat mavi denildiğinde daha baskın, sert ve otoriter bir hali olduğunu unutmamak gerek!
 Bu yüzden mavinin koyuluğunun yanı sıra daha şeffaf ve sakin tonlarını kullanmakta fayda var. Özellikle soğuk kış günlerinde hem sizi daha sıcak gösterecek hem de saf yanınızı ortaya çıkarmada yardımcı olabilcek bir renktir buzlu mavi..

1 YORUM