LIDO DI OSTIA

lido di ostia
Uzun bir aradan sonra hepinize merhaba, Roma postumu okuyanlar bilir ki size Lido di Ostia için ayrı bir post yapacağımdan bahsetmiştim!
Ve işte o post ile karşınızdayım.
Bildiğiniz gibi Roma şehri, İtalya yarımadasının ortasında, Tiber (Tevere) ırmağının iki yakasında ve yedi tepe üzerinde kurulmuştur. 
Tarih boyunca önemi olan bu tepeler şu adları taşır: 
Capitoliro (Campidoglio), Palatino, Aventino, Celio, Esquilino, Viminale, Quirinale. 
Ayrıca, alçak üç tepe daha vardır: Gianicolo, Vaticano, Pincio. 
İşte Tiren Denizi’ne dökülen Tiber nehrinin kıyısı da  Lido di Ostia oluyor.
Lido di Ostia Roma'nun hem plajı hem de iskelesi oluyor. 


Her defasında Fiumicino havaalanına inerken uçak içinde gördüğüm bu şirin mi şirin yeri artık dünya gözüyle de gezme şansım oldu. 

Roma tatili planlayanlarınız varsa özellikle yaz aylarında bu tatili düşünüyorsanız muhakkak en azından günübirlik olsada Ostia'ya uğrayın derim.

Hem İtalya'nın plajları ile tanışma şansınız olur hem de yorucu geçen Roma gezinizi biraz olsun daha dingin geçirmiş olursunuz. 

Lido Di Ostia öyle çok bir yer değil, bizim bildiğimiz tatil kasabası gibi, sahil boyunca plajlar yer alıyor ve bu plajların çoğu özel işletme bunların dışında ise halk plajları da var.
Ama eğer plaja gitmek isterseniz özel olan yerleri denemenizi tavsiye ederim.  Hem plaj daha temiz oluyor hem de her türlü imkanı içeride bulabilirsiniz. 
Benim size tavsiye edeceğim ise Battistini olacaktır. Orada bulunduğum günlerde hemen hemen tüm plajlara gittim fakat hem konfor hem de rahatlık açısından Battistini'den iyisine rastlamadım.

Lido di Ostia'da oteller genelde çok ucuz fiyat ortalamaları da hemen hemen aynı gibi, otellerde çok fazla konfor olmasa da önemli olan plajlara bir kaç adım mesafesinde olması sizin içinizi rahatlatıyor.

Ben Hotel Ping Pong'ta kaldım. Hem şehrin içine yakın hem de tüm plajlara yürüme mesafesinde ayrıca kendi terasında şezlongları da var bunun dışında balkonları oldukça geniş. 

Akşam yemeği için merkezde bir çok restoran mevcut. Tatil kasabası olduğundan birbirinden değişik deniz ürünleri ve bunların dışında Roma mutfağından bir çok alternatif bulacağınız restoran ve kafeler mevcut. 

Eğlenceye sıra gelince ise bir çok plaj akşam saatlerinde happy hour yapıyor geç saatlerde ise dj performansı ile yine plajların barlarında takılabilirsiniz. 

Şehrin içinde ise İtalyanca şarkılar eşliğinde içkinizi yudumlayıp, eski italyanca parçaları dinleyebileceğiz bizim tabirimizle tavernalar mevcut. 

Tüm bunların dışında ise sahilde yürüyüş yapabilir, çocuklarınızla geldiyseniz meydanda performansını gösteren sokak sanatçılarını izleyebilirsiniz. 

Bu arada unutmadan bu şirin kasabaya ulaşmak çok kolay!
Sadece 2 metro bileti ( bilet fiyatı 1,50 Euro )  ile yaklaşık 45 dakika da Lido di Ostia'ya ulaşabilirsiniz. Termini'den veya herhangi bir Metro B hattından Piramide istasyonuna oradan ise  " Lido di Ostia" trenine biniyorsunuz. 



lido di ostia

Onur Erol (@onurollstyle) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()



Onur Erol (@onurollstyle) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()




Onur Erol (@onurollstyle) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()







0 YORUM