Sarmaşık Otu Kavurma - Sarmaşık Otu Nedir? Sarmaşık Otu Faydaları


sarmaşık otu tarifi


Sarmaşık Otu Nedir?
 Sarmaşık otu acı ot, tilkişen ve yabani Kuşkonmaz olarak da bilinir. Sarmaşık otu, Ege Bölgesinde özellikle İzmir, Manisa ve Aydın'da yetişmektedir. Sarmaşık otu, Şubat ve Nisan aylarında görülen bir bitkidir. Sarmaşık otunun tadı acıdır fakat lezzetli ve şifalı bir bitkidir. Sarmaşık otunun, boylu ve sarmal bir yapısı vardır. Sarmaşık otunun, uç kısımları koparılarak toplanan bir bitkidir. Sarmaşık otunun uçları taze, alt tarafları taze değildir. Fakat çok şifalı bir bitkidir. Sarmaşık otu, özellikle kanser için çok etkili bir bitkidir.

sarmaşık otu yemek tarifi

Sarmaşık Otu Faydaları:
Sarmaşık otu, tansiyonu düşürür. Kolesterolü düşürür ve vücuttaki ödemi atar. Lösemi ve diğer kanser türlerine iyi gelmektedir. Kanserli hücrelerin iyileşmesine yardım eder. Vücut direncini artırır. Balgam ve öksürüğe iyi gelmektedir. Göğsü yumuşatır. Bağırsak solucanlarını düşürmeye yardım eder. İdrar yollu enfeksiyonlarına iyi gelir. Adet sancısını ve ağrısını keser. İdrar ve safra salgılarını artırır. Mide ve bağırsak hastalıkları için yararlıdır. Nefes darlığını giderir. Bronşit ve soğuk algınlığına iyi gelir.

Sarmaşık Otu Kavurma Tarifi:
Sarmaşık otu ile isterseniz salata yapabilir isterseniz ise kavurma yapabilirsiniz.
Arzu edenler yumurta ile de pişirebilir.
Ben ise Buğdaylı denedim ve tadı da harika oldu.
Tarif için altaki fotoğrafa tıklayabilirsiniz.

sarmaşık otu nasıl pişirilir





0 YORUM