Instagram Reels nedir, paylaşımı nasıl yapılır? Instagram Reels Videolar nasıl kullanılır?

reels instagram
Bildiğiniz gibi Instagram'ın Reels özelliğini kullanıma açtı. Popüler sosyal medya uygulamalarından olan Instagram'ın yeni özelliği Reels ile ilgili detaylar sanıldığından da zor değil.
İster varolan 15 saniyelik videolarınızı, isterseniz uygulamanın kendi içindeki sayaç, ses ve efektlerle arzu ettiğiniz videoyu 15 saniye olarak siz de paylaşabilirsiniz!
Peki Instagram Reels'ta ne paylaşabilirim diyorsanız benim video örneklerime buradan bakabilirsiniz.
Bu gönderiyi Instagram'da gör

Aşk; pazar sabahı ona pankek yapmaktır. 🥞 #pancake

Onur Erol (@onurollstyle)'in paylaştığı bir gönderi ()


Milyonlarca kullanıcısı olan Instagram özellikleri ile kullanıcılara çeşitli fırsatlar sunuyor. Instagram yeni özelliği olan Reels ile de çektikleri videoları düzenleyebilecekler. Reels özelliğinde çeşitli efektler ve yeni araçlar bulunuyor. Peki Instagram Reels özelli nedir, nasıl kullanılır? 

INSTAGRAM REELS NASIL KULLANILIR?
Instagram'ın sol üst köşesinde bulunan kamera işaretine tıkladıktan sonra açılan ekranın en altında Canlı, Hikaye ve Reels bölümleri gelecek. Reels özelliğine kullanmak için açılan ekrandan Reels'ı seçmeniz gerekiyor.

REELS DÜZENLEME ARAÇLARI NELERDİR?
Instagram Reels çeşitli araçlar sunuyor. Instagram Reels'in düzenleme araçları;

Hız: Video ve seslerin belirli bölümleri hızlandırılabiliyor veya yavaşlatılabiliyor.

Ses: Instagram müzik kütüphanesinden seçim yapılabileceği gibi, insanlar kendi orijinal seslerini de kullanabilecek. Orijinal ses kullanan herkese açık hesaplarda bu ses hesaba atfedilecek ve başkaları da bu sesi kendi Reels videolarında kullanabilecek.

AR Efektleri: Galeride hem Instagram hem de dünyanın çeşitli yerlerindeki içerik üreticilerinin hazırladığı çeşitli Artırılmış Gerçeklik efektleri bulunuyor.

Hizalama: Birleştirilecek iki klip arasında pürüzsüz bir geçiş sağlamak amacıyla bir klipteki nesneler hizalanabiliyor

Zamanlayıcı ve Geri Sayım: Zamanlayıcı ve geri sayım ile eller serbest olarak video çekilebiliyor.

1 YORUM

  1. Merhaba,Yazar ve blogger olan arkadaşlar için extra kazanç kapısı olan bir site önerim var; https://www.ustayazar.com/ref/Yaz .İçerik oluşturup sosyal medyada paylaşarak para kazanabiliyorsunuz, kazanç oranları diğerlerine göre çok iyi ve neredeyse youtube nin kazanç oranlarına yakın.
    Site size içerik oluşturmanız için youtube daki videolardan yararlanmanızıda sağlıyor,çok kullanışlı bir site bilhassa instagram facebookda takipçisi olanlar için extra para kazanç kapısı diyebilirim .
    Ayrıca Referans Linki üzerinden https://www.ustayazar.com/ref/Yaz üye lursanız 5 tl bonus kazanabiliyorsunuz.
    Ek olarak ödemelerinizi garanti, akbank, ziraat bankası , inial hesabı üzerinden alabilirsiniz.

    YanıtlaSil