MUCİZE 2 AŞK | Film



Merhabalar
Evet...Bugün sizlere gerçekten devamı için oldukça uzun yıllar beklediğim ama sonunda gösterime girmesiyle beni çok mutlu eden  Mucize filminin  devam filmi olan Mucize 2'den bahsetmek istiyorum.Sanırım büyük çoğunluğunuz ilk filmi izlemiş ve benim gibi etkilenmiştir.Hikayenin gerçek bir hayat hikayesi olması da filme daha gerçek gözle bakmamı sağlamıştı.

İyi ki de devamı geldi...Bence ikinci film ilkinden çok daha başarılı ve etkileyici.Gerek oyuncu kadrosu,gerek mekanlarla eski zamanlarda yaşıyormuş gibi hissettim.Bir öğretmenin iyileştirme azmi,duygusallığı,önemini de vurgulamasıyla benim de kalbimde büyük yer etti...Etkilenmemek mümkün değildi.



Film,Doğu Anadolu'nun bir dağ köyünde can borcu sebebiyle güzeller güzeli Mizgin ile engelli Aziz'in yaşadığı zorluklar sebebiyle Ege kasabasına yerleşen çiftin burada da kötü ve ön yargılı insanlar nedeniyle aynı zorluklarla karşılaşmalarına rağmen,birbirlerine tutunup hayata kafa tutmalarını,Aziz'in mucizevi azmi ve karısına olan aşkı sayesinde iyileşmesini şiirsel bir dille anlatıyor..

Oyunda en başarılı bulduğum oyuncu kesinlikle Aziz rolündeki Mert Turak! Oldukça zor bir karakter rolün üstesinden başarıyla gelmiş...Çok daha büyük başarılara imza atacağına eminim...Toplumdaki engelli vatandaşlarımıza bakış açılarını oldukça başarılı bir şekilde gözler önüne seren filmde,insanın istedikten sonra her zorluğun üstesinden gelebileceği,gayreti asla bırakmaması ve hedefine odaklanması anlatılıyor.

Aziz karakteri filme kesinlikle etkileyicilik kazandırmış...Sanki gerçekten engelli bir insanı izliyormuş gibi izliyorsunuz filmi...İlk filmden sonra başına gelenleri anlatan filmde zaman zaman gözyaşlarınıza engel olamıyorsunuz...Birçok replik de insanı yüreğinden vuruyor...

Mert Turak'ın sadece oyunculuğu değil,canlandırdığı karakterle de toplumda farkındalık yaratma çabası,nefes aldığımız her sağlıklı saniyenin paha biçilemez oluşu,insanın azim gücü,iradesi,bir amaç uğrunda baş koyduğu yoldan sapmadan ilerlemesi gerektiği gibi noktalara dokunması da ayakta alkışlanası!

Sinemacı Bahattin rolündeki Erdal Özyağcılar,sevdiği kadını 40 yıldır bekleyen ve asla evlenmemiş bir sevdalı adamı canlandırıyor.Söylediği sözler kolay unutulacak cinsten değiller..Sevmek zahmetli iş,bu zahmete katlanamayan yaşadım desin  ama sevdim demesin...

Mahir öğretmenin söylediği Sen kusurlu değilsin Aziz,hayat kusurlu gibi beynimize kazınacak sözlerle izleyen herkesi derinden etkileyecek Aziz ve hayatına dokunan herkesin hikayesi...6 Aralık'ta gösterime giren Mucize 2 filmi kesinlikle izlenmesi gereken bir film...

Feyza Tanyolaç



0 YORUM