BOTOX HAKKINDA

Onur Erol (@onurollstyle) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

Herkese merhaba, geçtiğimiz haftalarda beni instagram'da takip edenler biliyor ki  Dr. İlker Manavbaşı'nın yanında soluğu alıp biraz gençleşmek için koltuğa oturdum.
 Yukarda görmüş olduğum fotoğrafı yayınladığımda bir çok kişiden hiç gerek yoktu? Yaşın kaç gibi bir çok yorum alsamda aslında belirli yani benim yaşımda olan birinin özellikle bir de kamera karşısındaysa eğer fazlasıyla botox'a ihtiyacı olduğunu size söylemek isterim.

Botox hakkında bir çok şey konuşuluyor öncelikle bu yanlış bilinenler hakkında sizinle birşeyler paylaşmak isterim.





BOTOX HAKKINDA YANLIŞ BİLİNENLER??

1. BOTOX bir yılan zehiri değildir. Clostridium Botulinum adı verilen bir bakteriden elde edilen insanda hastalık yapmayacak derecede minimalize edilen bir toksindir. 
2. BOTOX yüzü şişirmez. Sadece kaslara uygulandığı için kasları geçici olarak felce uğratır. Çoğunlukla yüzün üst yarısındaki, normalden aşırı aktivite gösteren mimik kaslarının kasılmasını azaltır ya da durdurur. Yüzün alt yarısına özel durumlar dahilinde hekim önerisi ile uygulanabilir. Deneyim gerektiren bir işlemdir.
3. BOTOX dudaklara uygulanmaz. Dudakları şişirmek için botox yapılmaz. Sadece dudak üstü çizgileri ve dudak köşelerini hafif kaldırmak için ağız etrafına botox deneyimli hekimlerce uygulanabilir. 
4. BOTOX yüz ifadesini değiştirmez. Malesef aşırı doz uygulamaları, doğal olmayan enjeksiyonlar nedeniyle her yerde görmeye alıştığımız Botox'un kötü örnekleri mevcuttur. Bunlar sizi korkutmasın. Böyle görünmek isteyen ve isteyerek bunu yaptıran hatta doktorunu zorlayan hastalar sizi yanıltmasın. Botox doğal, minimal miktarlarda, uygun noktalara uygulandığı zaman asla ifadesiz, gerilmiş bir yüzünüz olmayacaktır. Hatta en yakınınız bile anlamayacaktır. Sizdeki değişikliği farkedecek ancak botox olduğunu bile anlamayabilir. 
5. BOTOX kaslar için zararlı değildir. Aksine düzenli Botox enjeksiyonları ile aşırı ve istemsiz kas hareketlerini normale dönüştürebilir. Aslında düzenli ve zamanında enjeksiyonlarla mimik kaslarını eğitiriz. Hatta yaklaşık 4-5 uygulamadan sonra (kişiye göre değişebilir) doz ihtiyacınız azalabilir.
6. BOTOX uygulamaya devam etmezseniz kırışıklıklar daha kötü olmaz. sadece eski haline geri döner. Ancak şu var ki botoxa alışık kişiler eski halini genelde unutur. Ve gerçekten etkisi geçtikten sonra sanki daha kötü olmuş gibi hissedebilir. 
7. BOTOX'un etki süresi kesinlikle her kişide aynı değildir. Ortalama etki süresi 3-6 aydır. Bu kişinin kas aktivitesi, kırışıklıkların derinliği, kullanmış olduğu ilaçlar (öz. antidepresan, kas gevşeticiler), yaşamış olduğu iklim (sıcak, nem derecesi) ile etkilenebilir. Bir sonraki uygulama için mutlaka etki süresinin dolması beklenmelidir. Aralarda tekrarlanan dozlar ilerleyen zamanlarda sizin Botoxdan fayda görmenizi engelleyebilir. Ve " artık botox tutmuyor" diye gezebilirsiniz. 
8. BOTOX kalıcı hiçbir yan etki bırakmaz. Oluşabilecek yan etkilerin hepsi geri dönüşümlüdür. kaş, göz kapağı düşüklüğü dahil. 
9. BOTOX diğer uygulamalar ile kombine edilebilir. Aynı ya da farklı günlerde dolgu, mezoterapi,PRP ya da diğer antiaging işlemler yapılabilir. 
10. BOTOX sadece kırışıklık tedavisinde kullanılmaz. Aşırı terleme, burun ucu kaldırma, kaş kaldırma, düşürme, migren, şaşılık, tikler vs bir çok durumda kullanılabilir.

Eğer siz de kırışıklarınızla veya her hangi bir yerinizle alakalı bir değişiklik vs için kapısını çalmak isterseniz sevgili doktorum İlker Manavbaşı'na instagram'dan https://instagram.com/drilkermanavbasi veya internet sitesi http://www.ilkermanavbasi.com.tr 'den ulaşabilirsiniz.

0 YORUM