Karmakarışık | Tiyatro


Merhabalar herkese,
Bugün sizlere Karmakarışık isimli tiyatro oyunundan bahsedeceğim.Devlet Tiyatroları sahnelerinde halen sergilenmekte olan eser yaklaşık üç saat ve iki perde..
Şimdiye dek izlediğim tüm oyunların içinde açık ara en keyif aldığım ve eğlendiğim oyun..Esprileri,replikleri,mimikler ve kahramanların düştükleri komik durumlar karşısındaki tepkileri ile bir an bile sıkılmadan izleyebileceğiniz bir eser.
Oyunun adı karmakarışık olsa da kostümler ve dekor oldukça sade ve seyircinin gözünü asla yormuyor.
Aslında oyun bir yandan da dejenere olmuş toplumun,kanıksadığımız yanlış davranışlarımızı gözler önüne sermeye çalışıyor.Topluma artık normal gözüken birçok ahlak dışı davranışın doğurabileceğini sonuçları komedi yoluyla  aktarmaya çalışıyor...
Oyunun konusuna gelince:
80'li yıllarda Thatcher döneminde görevde olan bir bakan, İşçi Partisi'nin sekreterlerinden biriyle bir gecelik kaçamak yapmak üzere bir otel odası tutar. Ancak otel odasında bir cesetle karşılaşınca olaylar içinden çıkılmaz bir hal alır. Söylenen yalanlar, oyundaki karışıklığın dozunu gittikçe artırır. Doğası gereği peşine düştüğü birincil hazlar nedeniyle, toplumsal konumundan kaynaklanan ikincil istekleri arasında sıkışıp kalan bakanın gülünç hali gözler önüne serilir.
"Küçük bir yalan sizden ne götürebilir ki, hiç hafife almayın belki de tüm ciddiyetinizi alıp, gülünç hallere sokabilir sizi. Bir kaçamak, bir yalan, bir ceset ve sürpriz yapan bir eş karmakarışık olmanın kaçınılmaz tarifi..."


Oyuncular:
Richard Philips : Erkan Taşdöğen
George Pigdon :Fatih Kahraman
Garson             :Ali Ersin Yenar
Susan Philips   :Ece Okay,Rüyam Perihan Dirin
Gladys Hemşire:Özden Çiftçi
Jane Harmon    :Ebru Demirdöven
Müdür               :Aral Seskir
Ronnie Harmon:Sinan Cem Çabuk
Ceset                :Osman Tunca Soysal
Oda Hizmetçisi :Suzan Sabancı
Kahkaha dolu birkaç saat geçirmek ve eğlenmek istiyorsanız bu oyun kesinlikle size göre.Zaman ayırıp izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim.
Sanatla kalın,
Feyza Tanyolaç









0 YORUM