BAY Z - TİYATRO



Merhabalar yeniden, Size en son izlediğim Bay Z isimli tiyatro eserinden bahsetmek isterim.Oyun tek perde ,1 saat. Oyunun konusuna gelince, Bay Z isimli güçlü ve korkulan bir patronun şirketinde denetimden sorumlu dört yöneticinin bir odada kendilerini hapis bulmasıyla başlayan olayların, şirketten çalınan paranın gözlerinden kaçmış olduklarının anlaşılması ve bu parayı aralarından kimin çaldığını bulmak ve hatalarını düzeltmek zorunda olmalarıyla daha da renklenen bir eser Bay Z...

Bu düzeltme yolunun da oldukça ilginç olduğunu söylemeden geçemeyeceğim...
Tek oyuncu ile başlayıp, zaman ilerledikçe yeni oyuncuların da sahneye çıkmasıyla çok daha ilginç ve sürükleyici hal alan eser, baştan sona soluksuz kendini izlettirmeyi başarıyor. Ses ve ışık efektleriyle izleyiciyi daha da içine çeken oyun en son sahneye kadar sürprizlerle dopdolu ...
Suçluyu bulmak o kadar zor ve karmaşık ki zaman geçtikçe daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor...Zekice kurgulanmış ,sürükleyici senaryosu izlemeye değer bir eser ortaya çıkarmış.
Zaman zaman ince esprilerle ve sözlerle bizleri gülümsetmeyi, hatta bazen de düşündürmeyi başaran oyun alkışları hakediyor.
Olay tek mekanda geçse de izleyiciyi bir an bile sıkmadan ilerleyen bir tiyatro eseri ortaya çıkmış.Oyunun süresi de gayet uygun daha uzun olsa ilgi azalabilir daha kısa olsa da ilginç olmayabilirdi.
Oyundaki muhasebeci Daniel Morrison'u  canlandıran Ali Çelik en beğendiğim performanstı.
Gerek sesi gerek mimikleri ile oyunu sürükleyici hale getirenlerin başındaydı bence.
Diğer oyuncular da iyiydiler ama muhasebeci Daniel beni en çok etkileyen idi.
Oyun Ekim ayında Üsküdar devlet tiyatrosu sahnesinde sergilendi,
Kasım ayında da diğer Devlet Tiyatroları sahnelerinde yer alacaktır.
Takip edip izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim.
Feyza Tanyolaç







0 YORUM