BİR ŞANS DAHA - LAST CHRISTMAS MOVIE

bir şans daha filmi

Merhabalar,
Bugün sizlere izlemekten büyük keyif aldığım filmden bahsetmek istiyorum.
Film o kadar güzel ki baya bir süre vizyonda kalacağa benziyor.Film toplam 103 dakika ama bana sanki on dakika gibi geldi :)
Esprileri ve başrol oyuncusu sevimli Kate'in başına gelen son derece komik olaylarla kahkahalarla güldüren ama asla dozu aşmayan romantik komedi-dram karşımı film...
Emma Thompson'ın da harika anne tiplemesiyle sizlere de belki "işte aynı benim annem"dedirtecek...
Kate,Londra'da yaşayan,bir süs eşyaları satan dükkanda elf kılığında çalışan göçmen,şarkıcı olabilme hayalleri ile sürekli seçmelere katılan ama başarısızlığa uğrayan,hayatında hep yanlış kararlar almış ve halen de almakta olan,sorumsuz bir genç kadındır.Günün birinde Tom isimli adamın hayatına girmesiyle hayata bakışını ve davranışlarını tamamen değiştiren Kate,bu ilişkinin sonunda yaşayacağı sürprizle alt üst olacaktır.
İnsanın her zaman iyi bir yanı olduğunu,er ya da geç bu yönüne döneceğini savunan film,izleyiciyi hem güldürüyor hem de hüzünlendiriyor.Kate'in sakarlıklarına ve başından geçenlere gülerken bazen de gözyaşlarınızı tutamayacaksınız.
Özellikle filmdeki sürpriz son ile...
Tam da yılbaşı yaklaşırken bu sımsıcak Noel filmini izlemenizi öneririm. Paul Feig'in yönetmenliğinde başrollerde Emilia Clarke(Kate),Henry Golding (Tom), Emma Thompson(Petra),Michalle Yeoh (Santa) gibi isimler öne çıkıyor.
Filmin jenerik müzikleri ise son derece keyifli ve konusuyla bire bir örtüşüyor...
George Michael'ın Last Christmas isimli şarkısı en sevdiğim oldu..
Filmdeki bankın özel bir anlamı var,elbette söylemeyeceğim ama beni en çok etkileyen sahnelerden birisiydi...
Kate'in olağanüstü değişimi ise hala dünyanın iyi bir yer olabileceğine dair umutlar veriyor...
Kate'in çalıştığı dükkanda giydiği Elf kostümü de kendi ufak tefek yapısıyla çok uyuşuyor :)
Siz de keyifli,kahkahalı,romantik ve hüzünlü,kısacası her duyguyu bir arada yaşamak isterseniz Bir şans daha filmini izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim.
Sanatla kalın...
Feyza Tanyolaç
bir şans daha filmi




0 YORUM