POYRAZKÖY GEZİSİ


POYRAZ BEYKOZ
Herkese tekrardan merhaba, 
Benetton ile keyifli yolculuğumuza kaldığımız yerden devam ediyorum. Bir önceki postumda Yoros Kalesini gezmiştik şimdi ise arabanın arkasında duran Yeşil Polo yaka tişörtümü üzerime geçirip soluğu Boğaz'ın en şirin köylerinden biri olan Poyrazköy'de aldım.

Poyrazköy, Beykoz ilçesinin en meşhur köylerinden birisidir. Tipik bir balıkçı köyü olan Poyrazköy turistlerin de uğrak yeridir. 
Kuruluş tarihi altı yüzyıl öncesine kadar giden Poyrazköy'e ilk yerleşenlerin Cenevizlilerin olduğu tahmin edilmektedir. Köye daha sonra Bizanslılar gelip yerleşmiş ancak köyün Osmanlı hakimiyetine geçmesinin ardından Trabzon ve Rize'den getirtilen insanlarla birlikte çehresi değişmiştir. 

Köyün kuzey doğusunda, boğaz girişine hakim bir yerde bulunan gözetleme kulesi, ünlü Osmanlı tarihçisi ve devlet adamı Cevdet Paşa'nın kayıtlarına göre 1778'den sonra Kaptan-ı Derya Cezayirli Hasan Paşa tarafından Fransız mimar Baron de Tott'a yaptırılmıştır. Bu gözetleme kulesinin giriş kapısının sağında ve solunda personelin kalması için inşa edilen mahsen girişleri oldukça özgün bir karakter arzetmektedir. 

Köyde bulunan Poyraz Kalesi de yine aynı dönemlere aittir. Poyraz Kalesi'nin hemen karşısında Garipçe Kalesi bulunmaktadır. Kara kısmından çok az bir bölümü görülebilen kale askeri amaçlar için kullanılmıştır.
Kalabalıktan uzak, sakin ve dingin bir keyif yaşamak için mükemmel seçimlerden bir yer burası...
Poyrazköy'ün merkezine girmeden ufak bir kumsalı olan plaj kucak açıyor size, plaj çevresinde çeşitli tesisler ve restoranlar bulunuyor. 
Bu restoranların en büyük özelliği ise her daim taze balık bulabilmenizdir. 
Poyrazköy'ün bir diğer özelliği ise rüzgara ve akıntıya karşı korunaklı olduğundan çeşitli yat ve teklerinde tercih ettiği yerlerin başında geliyor.

Polo Yaka Tişört / BENETTON
Şort /  BENETTON

( satın almak için yukardaki linke tıklayabilirsiniz. )

PHOTOGRAPHY


BENETTON POLO











BENETTON
























0 YORUM